29 Ekim 2013 Salı

Gezemediğimiz Yedigöller

   Biz haftasonu günübirlik olarak kendi aracımızla Yedigöllere resim çekmeye gitmeye karar verdik. Daha doğrusu arkadaşlarımızın orada olacağını öğrendik ve onlara katılmaya karar verdik. Yalnız Yedigöller Bolu şehir merkezinden 40 Km daha uzak ve toprak bir yoldan gitmeniz gerekiyor. Bu sebeple kesinlikle eğer İstanbul'dan gidiyorsanız sabah erken saatlerde çıkmanız gerekiyor.
   Aldığımız bilgiler kadarıyla da zaten Yedigöllerin içerisinde araba ile bir yolculuk yapamıyorsunuz, inip yürümeniz lazım. Bu yüzden erken gitmek çok önemli.
   Yedigöller yolu için ne düzgün bir tabela var, ne de GPS pek bir işe yarıyor. Eğer bilmiyorsanız mutlaka gitmeden önce bir haritadan rotanızı kontrol edip, belirleyin. Biz yolu bulabilmek için de yaklaşık bir 45 Dk. harcadık.
   Yolu bulup gitmeye başladığımız da ise son 10 Km kala sevgili Bolu Belediye'sinin yolu kapadığını ve çalışma yaptığını öğrendik. Bu işlemin Pazar günü yapılıyor olması ve zaten Yedigöllere gitmiş dünya kadar insan olması sebebiyle gerçekten ağzımız açık kaldı.
   Bekçi ize ara yolu kullanabileceğimizi söyledi. Yalnız ara yol olarak belirttiğim yolu düzgün bir yer sanmayın sakın. Bir arabanın zor geçebileceği bir orman yoluna soktular ve yollar sürekli çatallaşıyor. Nereden gideceğimizi şaşırıp kaybolduk ve Yedigöllere sevgili yol çalışması sebebiyle 10 Km kala ulaşamadık!!!
  Bayağı sinirlenerek geri dönmek zorunda kaldık,i çünkü araba yolda kalacak gibiydi artık.
  Bu işin tek güzel yanı ise Bolu'nun şehir merkezinde bulunan Et Ev'indeki yemeğimiz oldu. Küçücük, samimi ve bir o kadar lezzetli eti olan bu restoranda yemek yemekbütün yorgunluğumuzu ve stresimizi aldı diyebilirim. Eğer giderseniz mutlaka denemelisiniz. Sadece et yiyebileceğiniz, yanında fazlalık hiçbir şey verilmeyen bir mekan. keyfinizle yiyebiliyorsunuz.
   Son olarak dönüş yolunda Bolu tüneline girmeden High Way Outlet'e girerek deli gibi alışveriş yapomanız olacaktır :)
   Her markanın outlet mağazası orada ve fiyatları da gerçekten cazip...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı