5 Aralık 2011 Pazartesi

Şile'de haftasonu

  İstanbul'da oturanların özellikle yazın en çok tercih ettikleri yerler arasında yer alır Şile. Keyiflidir, denize girilebilir, mekanların fiyatları uygundur, hatta yazın şenlikler olur ki çok keyifli geçer. Bir sürü sanatçı yer alır konserlerde.
  Şile çoluk, çombalak toplanıp gidilebilecek bir yerdir aynı zamanda. Eskiden daha beterdi ama şimdi biraz daha iyi. Çok fazla kalabalık olmasına rağmen, insanı rahatsız edecek bir durum yaşanmaz genelde. Pansiyonlar vs.de uygundur mesela, bir gece kalmak için dünyanın parasını ödemezsiniz.
  Bu sözlerimden de anlaşılacağı gibi ben Şile'yi severim. Hem de oldukça çok severim. Yıllardır gidiyorum. Etinden, sütünden, her şeyinden yararlanıyorum :)) Şileye gelmeden Doğancılı köyü diye çok şirin bir köy vardır. Bizim ufacık apartman dairemiz de orada yer alır. Biz Şile'ye sadece yazın değil, kışın da sürekli gidenlerdeniz. Şile'ye kar yağdığında balkondan o ormanların manzarasını izlemek dünyanın en büyük keyfi oluyor gerçekten.
  Mesela Cuma akşamından çıkıyoruz, Pazar akşamı dönüyoruz. Hem deli gibi para harcamıyoruz, hem de keyfimize bakıyoruz. Bu haftasonu da bu şekilde gittik arkadaşlarla. Yalnız ne yalan söyleyeyim Cuma akşamı hep birlikte donduk. Çünkü Şile buzzzz gibi. Eee duvarlar soğuk evin içi buz gibi. Sobayı yakıyorsun, ama evin içi ısınmıyor ki iki dakkada. O soğuğu anlatamam gerçekten. Peki hadi soğuğu geçtim üzerimizde bir şekilde bizi sıcak tutacak giyisiler vardı. Peki su??? Sonuçta eve gidildiği zaman bulaşık çıkar, yemek çıkar. Yıkanacak bir sürü şey çıkar. Sonra ellerin olur soğuktan kıpkırmızı. Uyuşur da hissedemezsin. Şilenin soğuğu bu şekilde bir soğuk işte.
  Yine de her şeyine rağmen gerçekten çok keyifli işte. Vazgeçilmezimiz bizim eşimle. Serhat Bey özellikle benden daha çok seviyor orayı. Onun yapacağı dünya kadar aktivitesi oluyor tabii. Balık tutmak, resim çekmek, rakı balık :) Bir de yazları gittiğimiz zaman. Bizim evimiz Şile merkezde olmadığı için sahilimizde orası kadar dolmuyor tabii ki. Bu sayede de istediğimiz gibi keyfini çıkartabiliyoruz. Denize gir, güneşlen, ertesi günde işe git :) ne güzel tatil ama..
  İşte bu şekilde dostlar. Şile dediğim gibi her daim keyifli, her daim güzel bir yer. Ne zaman giderseniz gidin. Yapacak bişeyler ve yemek yiyecek bir yerler bulabiliyorsunuz. Sessizlik, huzur derseniz kış ayları sizin için daha ideal olur. Ay bu yıl tatil yapamadım, deniz yüzü göremedim derseniz yazın da tavsiye edilir tabii ki.
  Haftasonlarınızın güzel geçmesi dileğiyle dostlarım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı